Swan staat voor kwaliteit, duurzaamheid en een holistich leven

Hallo daar, Wat heerlijk dat je terecht komt op mijn website. Dan ben jij vast ready om je zelfverzekerd, comfortabel en sexy te voelen in de duurzame items van Swan and The People.

Mijn ervaring in de fashion industry, mijn liefde voor
duurzaam leven en eerlijke productie processen bracht mij, tijdens mijn zwangerschap, op het idee van een duurzame, zwarte, multipurpose zwangerschapsjurk. Na 1,5 jaar van het ondernemerschap te hebben genoten krijgt Swan and the people nu een stukje verdieping. Van een duurzame zwangershapsjurk gaan wij naar een holistisch merk.
Lees hier meer over Swan! 

" Als ik iets doe moet het een WIN-WIN zijn. Vanuit liefde. Overvloed voor iedereen. EN-EN samen creeeren."


Swan and The People werd geboren

Van de 6de, ben ik naar de 2de versnelling gegaan en dat bevalt me erg goed! Eerder was ik al veel bezig met duurzaamheid: van een plastic vrije badkamer tot zelf brood bakken en alleen nog  kleding van duurzame merken kopen of tweede hands.  Het duurzame aspect werd alleen maar meer en mijn gevoel werd helder. Ik wilde in mijn werk in hetzelfde tempo met duurzaamheid bezig kunnen zijn en daarom ben ik gaan ondernemen!

Tijdens mijn carrière heb ik een liefde voor Portugal ontwikkeld, de prachtige fabriek waar wij mee samen werken staat dan ook in Portugal.
Ook wilde ik enkel duurzaam produceren. Mijn connecties en ervaringen in de fashion industry brachten mij tot een prachtig eindresultaat
Ik vertel je graag meer over het duurzame productieproces!


Over Swan

Vijftien jaar geleden ben ik van Eext in Drenthe, naar Amsterdam verhuisd om hier mijn studie aan het Amsterdam Fashion Institute te volgen en me te storten in het drukke stadsleven. Het ging me voor de wind: een stage in Shanghai, een baan bij Claudia Sträter, ruim 10 jaar lang werkte ik voor hoogstaande Nederlandse modemerken,
ik heb veel mogen werken met fabrieken in China, India, Turkije en Portugal.

Ik werkte bij bedrijven waar de marges steeds belangrijker werden: het product kwam op nummer twee te staan.
Dat kon toch niet de bedoeling zijn? Ik ga voor kwaliteit! Ook het produceren buiten Europa ging mij steeds meer tegenstaan.

Ik kreeg de kans voor een klein label te gaan werken waar het grootste gedeelte in Portugal werd geproduceerd.
Maar ook hier kreeg ik steeds meer schuldgevoel over het produceren. Het was niet duurzaam genoeg.
Vond ik dit werk nog wel leuk?

Die roze wolk

Vier keer per week de bloemetjes buiten zetten in de stad, drie keer in de week sporten en een fulltime job. Ik verloor mezelf in de mooie hoofdstad.

Totdat ik zwanger werd van onze zoon. Ziek, zwak en misselijk, dát was mijn eerste zwangerschap. Naast mijn werk kon ik niets meer doen, ik ervaarde een ware weerstand vanuit mijzelf. Frustrerend? Ja! Nodig? Ja, dat ook. Mijn oerinstinct werd wakker! Ik was gewend aan een ‘snel’ en hectisch leven, ik moest nú op de rem trappen.

Dit bleek uiteindelijk een blessing in disguise: ik ging nadenken en had tijd voor een flinke dosis zelfreflectie. Wat ik ontdekte? Rust doet zoveel met je lijf: ik volgde tijdens mijn zwangerschap meditatiecursussen en heb meegedaan aan verschillende retraits.

Ondertussen zat ik met een groeiende buik, op de bank en was ik opzoek naar een mooie zwarte jurk.

Een kledingstuk dat ik goed kon gebruiken tijdens mijn zwangerschap, overal mee te combineren én wat mij
mooier zou maken. Wanneer ik mijn vriendinnen vroeg waar ik zoiets kon kopen, kreeg ik steeds hetzelfde antwoord: ‘Geen idee, maar dat zoek ik ook al sinds m’n eerste zwangerschap!’

Het idee voor Swan and the People begon te borrelen. Ik ga een jurk ontwerpen die ik mijn gehele zwangerschap kan dragen en kan combineren met mijn eigen kleding. Een jurk die meegroeit met de buik en de boobs!

& zo begon ik met Swan and the people, 1 zwangerschapsjurk. Dit bleek een succes te zijn en ik ben gaan doorontwikkelen, prive en met Swan and the people. Na het krijgen van kinderen werd ik steeds verder terug geroepen en had ik de behoefte om steeds dieper in mijzelf te duiken. Ik voel de verschuiving van het nieuwe tijdperk enorm. Mijn vrouwelijke energie laat zich steeds meer zien, mijn intuïtie opent zich meer een meer. En zo kom ik steeds meer tot de kern. Ik voel de behoefte om spiritualiteit met duurzaamheid in mijn bedrijf te combineren. Een holistische denkwijze neer te zetten. Maar ook een holistisch merk te zijn in deze nieuwe wereld. Alles is met elkaar verbonden.

Wij zijn Magicians!

| Zwangerschap | Duurzaam | Natuurlijke materialen | Fashion | Moederschap | Holistisch | Watermantijdperk | A new way of living| 

swan dress zwangerschapskleding positiejurk
Over Swan zwangerschapsjurk zwangerschapskleding basic duurzaam
Over Swan
zwangerschapsjurk xs-xxl basic duurzaam geproduceerd in Portugal