Algemene Voorwaarden

1. Algemeen
1.1 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle gebruikers van de online winkel op het internet adres www.swanandthepeople.nl en www.swanandthepeople.com. Op het moment dat er een aankoop wordt gedaan moet er altijd eerst akkoord worden gegaan met de algemene voorwaarden.

1.2 Lees de algemene voorwaarden aandachtig voor gebruik van de website en voor het doen van een aankoop. Bij gebruik van de site bent u gebonden aan de algemene voorwaarden. Niet akkoord gaan met de algemene voorwaarden zal uw gebruik van de website limiteren.

1.3 Swan and the people heeft het recht om de algemene voorwaarden te allen tijden aan te passen. Swan and the people zal aangeven onderaan de algemene voorwaarden wanneer deze voor het laatst zijn aangepast. Het is uw verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van deze veranderingen. Elk gebruik van u nadat er veranderingen zijn gemaakt zullen gelden als een akkoord met de voorwaarden. Als u het niet eens bent met de voorwaarde maak dan geen gebruik van deze website.

2. Identiteit
Naam bedrijf: Swan and the people
Adres: Egstraat 11, 1145-RP, Purmerend, Nederland
E-mailadres: ask@swanandthepeople.com
KVK: 81457057
BTW nummer: NL003566342B04

3. Website Content en Gebruik
3.1 Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie die niet beschikbaar, accuraat of compleet is. De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie die een zo goed mogelijk beeld probeert te schetsen van de werkelijkheid. Echter, is het niet genoeg om de werkelijkheid te weergeven en zullen additionele bronnen moeten worden geraadpleegd om een volledige beeld te krijgen. Gebruik van de informatie op deze website is op eigen risico.

3.2 De prijzen van onze producten zijn veranderlijk zonder aankondiging. We hebben het recht om onze service aan te passen zonder aankondiging en we zijn niet verantwoordelijk naar u of naar een derde partij voor veranderingen aan onze website.

3.3 We hebben onze absolute best gedaan om de kleuren en foto’s zo accuraat mogelijk naar de werkelijkheid weer te geven. We kunnen echter niet garanderen dat uw beeldscherm alle kleuren accuraat zullen weergeven. We hebben ook geprobeerd de maten zo accuraat mogelijk weer te geven. We kunnen niet garanderen dat de kleding er exact hetzelfde uitziet als bij de modellen op de website, dus een aankoop maken is op eigen risico.

3.4 Wij behouden het recht om typografische fouten of andere incorrecte informatie op onze website te verbeteren. Wij behouden het recht om orders te cancelen als de informatie op de website inaccuraat was, ook als de aankoop als gedaan.

3.5. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie, producten of services geleverd door derde partijen. Links naar derden partijen zijn alleen bedoeld voor gemak en zijn onder geen geval onze verantwoordelijkheid. U accepteert dat Swan and the people niet verantwoordelijk is voor verlies of schade door toedoen van een website van een derde partij.

Als u erachter komt dat een derde partij waar wij naar doorlinken illegale informatie, producten of services bevat stel ons dan alstublieft op de hoogte via ask@swanandthepeople.com.

4. Contracten en Bestelprocedure
4.1 Door het bestelling formulier in te vullen op onze website en naar ons op te sturen gaat u een bindend contract met ons aan. U start u bestelling door op ‘In Winkelmand’ te klikken en alle verplichte informatie in te vullen in het bestelling formulier.

4.2 Na ontvangst van uw bestelling zullen wij een orderbevestiging e-mail naar u sturen met de details van uw bestelling. Houd er rekening mee dat onze orderbevestiging geen verklaring van acceptatie van uw bestelling vormt.

4.3 Het koopcontract wordt pas effectief nadat Swan and the people de producten heeft opgestuurd. Eigendom van goederen zal niet worden vervuld totdat aan de bijbehorende verplichtingen van de koper is voldaan. Op het moment van eigendomsoverdracht wordt de productaansprakelijkheid overgedragen aan de koper.

4.4 U accepteert dat Swan and the people een order kan annuleren na het plaatsen van uw order. Swan and the people zal u schriftelijk op de hoogte brengen van de rede van het annuleren van deze order en als mogelijk proberen de order alsnog te realiseren alleen dan met verlengde verzendtijd als u hiermee akkoord bent.

5. Retouren
5.1. We accepteren retouren  van bestelde producten door de website binnen 14 dagen van aankoop. Retouren worden alleen geaccepteerd in hun originele toestand. Zonder gewassen of gedragen te zijn en geen zichtbare schade aan de kleding. De kleding mag wel aangepast worden om te kijken of het past. Swan and the people mag vragen aan de klant wat de reden was voor het terugsturen van het product. De klant is niet verplicht hierop te antwoorden

5.2. Voeg altijd het ordernummer en je naam bij het product dat u retour stuurt. Anders is het niet mogelijk voor ons om een terugbetaling te leveren.

5.3. Bij vragen over ons retourenbeleid, zie kopje Retouren of u kunt ons mailen op ask@swanandthepeople.com

6. Prijzen
6.1. Onze prijzen zijn inclusief BTW.

7. Betaling
7.1. Klanten kunnen elektronisch betalen bij Swan and the people door gebruik te maken van IDEAL, PAYPAL of Bancontact. Verzending van het bestelde product vindt plaats zodra Swan and the people de betaling heeft ontvangen.

7.2. De klant is verplicht om onmiddellijk onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens aan Swan and the people te melden.

8. Verzending en bezorging
8.1. Nadat de betaling in ons systeem is ontvangen, wordt uw bestelling verzonden. 

8.2. Verzenden binnen Nederland en België is gratis. Verzendkosten buiten Nederland en België zijn afhankelijk van het land waar het naartoe moet worden gestuurd. Neem hiervoor contact op met Swan and the people via ask@swanandthepeople.com

8.3. Uw bestelling wordt binnen 2-10 werkdagen verzonden.

9. Auteursrecht
Alle informatie op de website van Swan and the people is auteursrechtelijk beschermd. Het is illegaal om informatie op de website van Swan and the people te kopiëren, te gebruiken of te verspreiden zonder eerst toestemming te vragen. Bezoekers en gebruikers van de website van Swan and the people kunnen geen aanspraak maken op enig recht met betrekking tot de informatie op de website. Geen enkele tekst of afbeelding van de website van Swan and the people kan geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd of openbaar worden gebruikt voor afdrukken, fotokopiëren, faxen, overtypen, in een elektronische database of voor andere reproductiedoeleinden.

10. Acceptatie van algemene voorwaarden
Alle websitegebruikers zijn op de hoogte van en akkoord met alle bovenstaande algemene voorwaarden. Voor het plaatsen van een bestelling moet u eerst akkoord gaan met onze algemene voorwaarden. De gegevens van de klant van Swan and the people worden automatisch opgeslagen in onze klantenlijst. De gegevens van deze klantenlijst worden niet gedeeld met derden en worden alleen gebruikt in de service van de klant.